Ваш партнер вже більше трьох десятиліть.

Важко уявити собі світ без нас.

AFCEA ланч-форум 2019

Подія пройшла успішно у всіх розуміннях. Темою заходу була "Сприятлива діджиталізація - цифрове перетворення", а доповідачами стали представники з командування армії по програмі D-LBO та з відповідних органів закупівель від BAAINBw. У форумі взяло участь понад 150 слухачів з різних галузей.

З привітальною промовою виступив бригадний генерал Армін Флейшман, голова правління AFCEA Bonn e.V., та містер Франк Шольц, один із трьох керуючих директорів roda computer GmbH. У своєму виступі пан Франк Шольц підкреслив, що оцифрування армії, особливо першої милі, стоїть перед його компанією найбільшим викликом.  Натомість зазначив, що (екологічні) технічні та ергономічні вимоги, міграційні вимоги до національних та міжнародних систем, а також тривалі та складні структури закупівель часто суперечать життєвому циклу надійних ІТ. Але навіть незважаючи на це, життєвий цикл продукції roda вже принаймні втричі довший, ніж у комерційно доступних продуктів.

Відвідувачі форуму з нетерпінням чекали презентацій начальника підрозділу армії Командування II та уповноважених BAAINBw. У сучасній і яскравій презентації підполковник iG Едуард Шнабель представив нагально необхідні потреби користувача, в даному випадку німецької армії, та закликав до швидкого впровадження оцифрування в Бундесвері. Зокрема, тому що війна стає все більш цифровою. Для того, щоб мати змогу ефективно перевірити застосування наявних технологій оцифрування в уже існуючих системах, у Мюнстері була створена та введена в експлуатацію тестова структура D-LBO, яка передбачає розвиток ППД та поєднання методом постійного інноваційного процесу - планування, будівництво, експерименти, професіоналізація.

Пітер Стракк, керівник підрозділу BAAINBw I6.4, обґрунтував попит конкретними цифрами та графіками. Глядачам знову було зрозуміло, що кількість транспортних засобів, контейнерів, командних пунктів та солдатів 1-ї милі у плановому періоді та під час виконання зобов'язань VJTF 2023 поставила величезний виклик для армії, офісу закупівель, а також для промисловості.

Після перерви на каву, проведено ще три короткі презентації, з допомогою яких представили можливі рішення та технологічні тенденції.

Марсель Таберт, керівник відділу оборони Secunet Security Network AG, розповів у своїй доповіді про зміну парадигми від Need to Know to Need to Share щодо обов'язку ділитися даними, що стосуються місії. Таким чином, ефективність управління мережевою операцією може бути досягнута лише обміном інформацією в реальному часі.

Співвласник roda computer GmbH досі невідомий у військовій техніці -  Wortmann AG. Менеджер з продажів Terra Cloud Стефан Тейнерт дав абсолютно нову інформацію про розгорнуту або стаціонарну хмарну технологію. Завдяки Microsoft Azure Stack компанія Wortmann може запропонувати стандартизовану автоматизовану, але завжди захищену хмарну платформу "поза коробкою" на порівняно невеликому просторі. Програму можна налаштувати так, що керувати нею стане можливим самостійно і безпечно по всій мережі.

Завершаючі лекції було проведено англійською мовою. Фредрік Якобссон, керуючий директор MilDEF AB, Швеція, показав присутнім, які надійні апаратні рішення керують оцифровуванням скандинавських збройних сил. Стандартизований 19"/2® форм-фактор може бути модульно інтегрований з комп'ютерами, серверами, маршрутизаторами, комутаторами та дисплеями в розгорнутих TuLB.

Загалом AFCEA та roda впевнені, що подія "AFCEA ланч-форум 2019" знову мала великий успіх.

Зацікавлені можуть знайти лекції через офіс AFCEA, надіславши запит на buero@afcea.de.

Contact
Jürgen Metz
roda computer GmbH
Landstraße 6
D-77839 Lichtenau